I hjertet av Norge

Hamar er sentrum i et av de rikeste distrikter i landet og et av landets viktigste knutepunkter i kommunikasjonsnettet.
Dovrebanen, Raumabanen og Rørosbanen møtes i Hamar. 
Det store vegnettet med E6 og RV25 som hovedpulsårer møtes i Hamar, Sentret for kommunikasjonene på Østlandet er og blir i Hamar, og Hamar Flyplass ligger fem minutters veg fra Hamar sentrum.

Fra Hamar kan man komme til Oslo med jernbanen på ca halvannen time, liksom man på kort tid kan nå alle de kjente turiststedene, enten de nå ligger i Østerdalens skoger eller på Valdresflya eller blant Jotunheimens fjell. Det skulle derfor synes naturlig at man så snart som mulig går til utvidelse av Hamar Flyplass og at den bør få en framskutt plass på landsplanen for flyplasser.

Den korteste veien til et møte et annet sted Norge, Luftveien, er ikke kortest med NSB til Gardermoen, flyreise, hotell, mote, hotellet igjen, flyplassen, flyreise, Gardermoen og NSB hjem igjen – eller motsatt. Forlat ditt kontor i Hamar by, du har bestilt et fly til Hamar som skal hente deg til ett møte ett annet sted i Skandinavia.

Du kommer fram til Hamar Flyplass etter 10 minutter, der flyet har kommet og står klart og venter på deg og dine bussiness-partnere. Flyet tar av etter ytterligere 5 minutter, og skyter dere rett over fjellene eller sørover, og setter dere trygt ned i Bergen, Alesund, Sola, eller kanskje Haugesund? eller andre bestemmelsessteder etter hva dere selv velger. Etter møtet bærer det tilbake. Det er godt sette seg ned i ett fly som tar deg dit du vil uten måtte stresse med innsjekk, boarding, kaffe? te?, mer kaffe?, mer te?, mer venting ved bagasjebandet, enda mer venting på bagasjebandet, der røyk det toget… mer venting på bagasjebandet, der kom kofferten, løpe av gårde for å rekke toget. Løpe av gårde, stå lenge i kø hos NSB på Gardermoen blant sydenturister som er minst like stressa som deg. Du løper ned på perrongen og rakk akkurat toget. 1-2 dager etter at du dro til det viktige møtet ett annet sted er du tilbake i heimen.

Hvorfor ikke heller velge å benytte seg av mulighetene man har i nærområdet? Du forlater kontoret tidlig en morgen, og ankommer tidlig samme dag, uthvilt på flyet. Du drar fra møtelokalet til flyplassen, går ombord, gar ut på Hamar Flyplass og der star transporten som tar deg med hjem – samme dag som du dro. Ett kostdøgn spart, Og utgifter til hotell) osv.